V dome mal sklá s marihuanou. Ušiel z miesta dopravnej nehody. Sused okradol susedu. Ukradli detský kočiar za takmer 1 500.- €.

20.03.2013 Celý región

V dome mal sklá s marihuanou:
Humenský policajný vyšetrovateľ vzniesol včera obvinenie za zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi 24 ročnému mužovi z obce Oľka, okr. Medzilaborce.
Obvinený muž si mal zadovážiť vysušené časti rastliny konope, ktoré mal následne prechovávať doma a užívať pre vlastnú potrebu. Policajti u neho v dome zaistili štyri 0,7 l sklenené nádoby rastlinnej sušiny, z toho dve boli plné a dve do polovice. Podľa predbežného znaleckého skúmania bolo potvrdené, že ide o marihuanu a v jednej z plných nádob bolo 18,15 g marihuany. Z tohto množstva by bolo možné pripraviť od 36 do 53 obvykle jednorazových dávok drogy. Na prípade humenskí kriminalisti spolupracovali s pracovníkmi národnej kriminálnej agentúry Prezídia PZ. Obvinený bol vyšetrovateľom zadržaný, umiestnený do cely policajného zaistenia a taktiež na neho vyšetrovateľ spracoval podnet na vzatie do väzby.

Ušiel z miesta dopravnej nehody a neposkytol pomoc:
Z prečinov neposkytnutia pomoci a ohrozenia pod vplyvom návykovej látky obvinili vranovskí dopravní policajti 16 ročného mladíka z obce Hlinné, okr. Vranov n/Topľou.
V pondelok (18.3.2013) v čase okolo 21:35 h viedol osobné auto Opel Astra po ceste cez obec Hlinné, pričom nie je držiteľom vodičského oprávnenia. Pri prejazde ľavotočivej zákruty neprispôsobil rýchlosť jazdy stavu a povahe vozovky, vozidlom prešiel až na zelený pás po pravej strane v smere jazdy, kde narazil do kovového stĺpika. Následne vozidlom pokračoval ďalej a narazil do dvoch stojacich chodkýň.
Po zrážke s autom nezastavil a ušiel preč. Dlho však neunikol, nakoľko v čase okolo 22:1h h bol vypátraný a zadržaný hliadkou pohotovostnej motorizovanej jednotky. Pri dychovej skúške na alkohol mu policajti v dychu namerali 0,77 mg/l alkoholu a pri opakovanej dychovej skúške v čase o 23:35 h bol výsledok 0,71 mg/l. Jedna zo zrazených chodkýň (15r.) utrpela zranenia s dobou liečenia do 7 dní a druhá (14r.) neutrpela žiadne zranenia. Obvinený je stíhaný na slobode. Pri dopravnej nehode vznikla škoda vo výške 100.-Eur.

Sused okradol susedu:
Začiatkom februára tohto roku došlo v obci Breznica, okr. Stropkov, ku krádeží kolies.
Vtedy neznámy páchateľ cez neuzamknuté dvere vošiel do garáže jedného z rodinných domov, ktorého majiteľkou je 52 ročná žena. Odtiaľ prešiel do kotolne a ukradol odtiaľ štyri disky s letnými pneumatikami. Škoda bola vyčíslená na 440.- €. Prípad vyšetrovali policajti zo Stropkova, ktorí na základe zabezpečených dôkazov obvinili z tejto krádeže 22 ročného muža, bývajúceho o niekoľko domov ďalej od poškodenej. Mladík je obvinený z prečinov krádeže a porušovania domovej slobody. Stíhaný je na slobode.

Ukradli detský kočiar za takmer 1 500.- €:

Detský kočiar v hodnote takmer 1 500.-€ zmizol tento týždeň z bytového domu na Ul. 17. novembra v Sabinove.
Kočiar bol voľne odstavený na chodbe suterénu bytového domu. Išlo o špeciálne upravený detský kočiar MACLAREN - major, červeno-sivej farby v hodnote 1 475,50.- €. Krádež vyšetrujú sabinovskí policajti ako prečin krádeže.

Zmizol pozinkovaný materiál:
Na policajnú linku 158 oznámil včera ráno 52 ročný muž krádež pozinkovaného materiál z istej kežmarskej firmy.
Ku krádeži došlo v dobe od 13.3.2013 do 19.3.2013, kedy sa doposiaľ neznámy páchateľ bez násilia a poškodenia dostal do objektu firmy a spod prístrešku v zadnej časti areálu ukradol presne nezistené množstvo pozinkovaného materiálu. Spôsobená škoda bola predbežne vyčíslená na najmenej 1500.-€. Polícia začala trestné stíhanie pre prečin krádeže.
 
Hotel prišiel o kameru:
Počas noci z nedele na pondelok ukradol neznámy páchateľ z istého hotela v Spišskom Podhradí monitorovaciu kameru.
Kamera bola umiestnená na vonkajšej stene nad hlavným vchodom hotela. Pri krádeži páchateľ zároveň poškodil fasádu hotela. Celková škoda bola vyčíslená na 500.- €. Prípad vyšetrujú policajti zo Spišského Podhradia, ktorí začali trestné stíhanie pre prečin krádeže.
 

Vyberte región